Een GoFundMe-actie claimen die namens jou is begonnen

Als je een GoFundMe-actie ziet die is gestart voor jou, voor je organisatie of voor je familie door iemand die je niet kent, kun je misschien worden toegevoegd als de begunstigde en het geld zelf opnemen. De meeste inzamelingsacties  worden met de beste bedoelingen gestart, maar als er bepaalde details ontbreken kan dat de legitimiteit van een inzamelingsactie in gevaar brengen.

Organisatoren in de VS, Canada, Australië, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Nederland en Italië hebben de mogelijkheid een begunstigde toe te voegen aan hun inzamelingsactie. Om het geld rechtstreeks te ontvangen, dien je de GoFundMe-organisator te vragen om een uitnodiging om begunstigde te worden. Als je deze eenmaal hebt geaccepteerd, kun je je donaties beheren. Als je de contactgegevens van de organisator niet hebt, bezoek je de pagina van de inzamelingsactie en klik je op de knop Contact onder hun naam om hen een bericht te sturen.

Als er een GoFundMe-actie is aangemaakt zonder je toestemming of instemming, dan kun je de inzamelingsactie melden door op de knop ''Inzamelingsactie melden onderaan de inzamelingsactie te klikken. Zorg ervoor dat je de volgende informatie meestuurt: informatie over je identiteit, je relatie met de organisator en hoe je verbonden bent met de inzamelingsactie, zodat ons team deze informatie kan gebruiken om de melding te bekijken.

Ons team is er voor je om jou, je familie en community te beschermen. Als je de begunstigde bent en geen geld hebt ontvangen, dien je hier een claim in.

Klik hier voor meer informatie over veiligheid op GoFundMe.