Donateurs terugbetalen

Heb je besloten dat je het ingezamelde geld niet meer nodig hebt en heb je het geld nog niet opgenomen? Dan kun je je donateurs terugbetalen. Houd er rekening mee dat deze actie niet ongedaan kan worden gemaakt, dus als je eenmaal besluit om donaties terug te betalen, je niet van gedachten kunt veranderen. Je donateurs krijgen hun geld binnen gemiddeld 3-7 werkdagen terug (weekends en feestdagen niet inbegrepen).

Terugbetalingen via Stripe

Accounts in België, Denemarken, Finland, Luxemburg, Noorwegen, Portugal, Zweden en Zwitserland, en enkelen van onze Australische klanten, hebben Stripe-accounts. Deze klanten kunnen het geld terugbetalen zonder contact op te nemen met GoFundMe.

Als je vanuit je GoFundMe-account op 'Geld opnemen' klikt en een vermelding van je Stripe-e-mailadres ziet, kun je dat e-mailadres gebruiken om in te loggen bij Stripe en vervolgens deze stappen volgen om terugbetalingen uit te voeren:

1. Klik aan de linkerkant op Betalingen
  2. Klik op de drie puntjes naast de betaling die je wilt terugbetalen en klik op 'Terugbetalen'
  3. Je wordt dan gevraagd om een reden te selecteren voor de terugbetaling voordat je deze bevestigt. Na je bevestiging wordt je terugbetaling voltooid
  4. Vervolgens zie je 'Terugbetaald' naast de donatie op het dashboard van Stripe. De donaties worden binnen gemiddeld 5-10 werkdagen aan de donateurs teruggestort

Terugbetalingen voor een inzamelingsactie voor een goed doel

Donaties aan goede doelen worden doorgaans niet gerestitueerd. Dit komt omdat donaties doorgaans onherroepelijke en niet-toegewezen bijdragen zijn, en er belastingimplicaties kunnen zijn voor het goede doel en/of de donateur als gevolg van terugbetalingen. Donaties aan goede doelen zijn onderhevig aan de voorwaarden die je hier kunt vinden.