Hoe je iemand anders uitnodigt om het geld te ontvangen

Voordat je de uitnodiging verzendt, moet je ervoor zorgen dat je begunstigde voldoet aan de vereisten om geld te ontvangen. Raadpleeg daarnaast ook onze lijst met zaken om rekening mee te houden.

Je moet een begunstigde toevoegen tijdens het instellen van overschrijvingen. Als je de overschrijvingen al hebt ingesteld met je eigen gegevens, kun je geen begunstigde toevoegen. Neem in dit geval contact op met ons team om een oplossing te vinden voor je situatie.

Een uitnodiging naar een begunstigde verzenden

De organisator kan deze stappen volgen vanuit zijn/haar eigen GoFundMe-account:

1. Selecteer 'Bankoverschrijvingen'
  2. Selecteer 'Instellen'
  3. Kies 'Iemand anders ontvangt het geld'
  4. Voer de naam en het e-mailadres van je begunstigde in en klik op 'Volgende'
  5. Controleer de gegevens
  6. Selecteer 'Uitnodiging versturen'

Als je een foutmelding krijgt bij het verzenden van de uitnodiging of als de begunstigde problemen ondervindt bij het accepteren, probeer dan om de uitnodiging te versturen naar een ander e-mailadres. Als je begunstigde geen alternatief e-mailadres heeft, neem dan contact op met ons team.

De bankoverschrijvingspagina van de organisator ziet er als volgt uit wanneer een begunstigde wordt toegevoegd:

Bekijk deze video voor meer informatie:

Hoe een begunstigde-account werkt

Nadat je begunstigde de uitnodiging heeft geaccepteerd, wordt er een aparte GoFundMe-account voor de begunstigde aangemaakt dat gekoppeld is aan jouw inzamelingsactie. De begunstigde kan op dit aparte account inloggen en de gewenste overschrijvingen instellen, waarna het geld automatisch naar de bankrekening van de begunstigde wordt overgemaakt. Dit betekent dat jij als organisator geen toegang meer hebt tot het instellen van overschrijvingen, omdat alle bankgegevens worden toegevoegd via het nieuwe account van de begunstigde.