Hoe je iemand anders uitnodigt om het geld te ontvangen

Als je geld inzamelt namens iemand anders, wil je deze persoon natuurlijk toevoegen als begunstigde van je inzamelingsactie.

Voordat je een begunstigde toevoegt, moet je ervoor zorgen dat je onze lijst met zaken om rekening mee te houden hebt gelezen. Het toevoegen van een begunstigde moet aan het begin tijdens het instellen van overschrijvingen gebeuren. Mocht je al je eigen gegevens hebben gebruikt bij het invullen van de instellingen voor overschrijvingen voor je inzamelingsactie, dan kun je geen begunstigde meer toevoegen. Neem in dit geval contact op met ons team om te kijken hoe we je het beste kunnen helpen.

Zodra je hebt bevestigd dat je begunstigde aan de eisen voldoet en in staat is om het geld te ontvangen, kun je deze stappen volgen om de begunstigde een uitnodiging te sturen vanaf je eigen GoFundMe-account:

1. Klik op de knop 'Bankoverschrijvingen' (als je de GoFundMe-app gebruikt, tik dan op de knop 'Bankoverschrijving').
  2. Selecteer "Overschrijvingen instellen"
  3. Kies 'Iemand anders' *
  4. Voer de naam het het e-mailadres van je begunstigde in
  5. Klik op 'Begunstigde uitnodigen'

Hoe een begunstigde-account werkt

Nadat je begunstigde de uitnodiging heeft geaccepteerd, wordt er een apart account voor de begunstigde aangemaakt dat gekoppeld is aan jouw inzamelingsactie. De begunstigde kan op dit aparte account inloggen en de gewenste overschrijvingen instellen, waarna het geld automatisch naar de bankrekening van de begunstigde wordt overgemaakt. Dit betekent dat jij als organisator geen toegang meer hebt tot het instellen van overschrijvingen, omdat alle bankgegevens worden toegevoegd via het nieuwe account van de begunstigde.

De onderstaande afbeelding toont hoe het account van de organisator eruitziet als een uitnodiging aan een begunstigde is verstuurd.

Medewerker

Hoi, ik ben Kat! Ik wil graag wat belangrijke informatie delen over het toevoegen van een begunstigde.

Soms zien we dat geld naar de organisator wordt overgemaakt nadat de organisator een uitnodiging voor een begunstigde naar iemand anders heeft gestuurd, terwijl wij wachten tot de begunstigde accepteert. Als een organisator een begunstigde toevoegt, maar zelf al overschrijvingen heeft ingesteld en geverifieerd is voor een eerdere inzamelingsactie, kan het geld naar de bankrekening van de organisator worden overgemaakt totdat de begunstigde overschrijvingen voor zichzelf heeft ingesteld en volledig is geverifieerd. Als je denkt dat dit het geval is met jouw account, neem dan contact met ons op door op "Vraag om hulp" te klikken.

Houd er ook rekening mee dat wanneer je een begunstigde toevoegt, je deze de controle geeft over het geld van jouw GoFundMe-account. Als je begunstigde niet langer geld kan ontvangen en je iemand anders als begunstigde wilt toevoegen, hebben wij toestemming nodig van de huidige begunstigde, wat kan door dit formulier in te vullen.

Als je problemen ondervindt met het verzenden van uitnodigingen naar een begunstigde, lees dan onze probleemoplossingstips in dit artikel. Als je een begunstigde bent die problemen ondervindt met het accepteren van de uitnodiging, vind je een aantal tips in dit artikel.

*Klanten  in bepaalde Europese landen zijn niet in staat om via hun account een uitnodiging naar een begunstigde te sturen met gebruik van de stappen die hierboven staan beschreven. Bekijk stap 2 in dit artikel voor meer informatie als je de optie 'iemand anders' niet ziet staan.