Interactie met donateurs

Als organisator kun je vanuit je eigen account donateurs bedanken en donaties anoniem maken.

Om te voldoen aan de gegevensbeschermingsregels, is het voor ons niet meer mogelijk om een volledige lijst van de donateursgegevens te verstrekken en is de optie om de donateurslijst inclusief e-mailadressen te downloaden, verwijderd.

Als je een goed doel bent en deze informatie nodig hebt voor belastingdoeleinden, lees dan dit artikel voor specifieke instructies.

Donateurs bedanken

Je kunt contact opnemen met donateurs via de bedankfunctie van GoFundMe. Naast het tonen van je waardering en de open communicatie, kan het bedanken van donateurs ook de impact van je inzamelingsactie in stand houden.

Volg deze stappen om virtuele bedankjes te sturen:

1. Open het dashboard van je inzamelingsactie en selecteer het tabblad 'Donaties'.
  2. Selecteer 'Bedankje' onder de naam van de donateur en typ je bericht in het tekstveld
  3. Klik op 'Verzenden' en de volgende niet bedankte donateur wordt automatisch ingevuld, zodat je verder kunt gaan met het verzenden van berichten

Als je graag alle donateurs wilt bedanken die je nog niet bedankt hebt: er is een banner onder het tabblad donaties waar je 'alle nog niet bedankte donateurs tegelijk bedanken' kunt selecteren.

Hier is een voorbeeld van een goed bedankje:

Hoi Kelly, ik kan je niet genoeg bedanken voor je gulle donatie aan Sparky. Het betekent zoveel voor me, en het zal hem zeker helpen bij zijn herstel. We zouden je eeuwig dankbaar zijn als je onze inzamelingslink (hier link invoegen) zou kunnen delen met dierenliefhebbers die je kent via e-mail, sms of sociale media. Het delen van onze inzamelingsactie is voor ons cruciaal. Nogmaals bedankt!

Namen van donateurs verbergen

Als een donateur vraagt om zijn of haar naam te verbergen bij je inzamelingsactie, kun je de donatie anoniem maken via de volgende stappen:

1. Open het dashboard van je inzamelingsactie en selecteer het tabblad 'Donaties'.
  2. Scrol of zoek naar de juiste donateur
  3. Selecteer de drie verticale puntjes rechts naast de naam van de donateur en selecteer vervolgens 'Anoniem maken'

Als je een donateur anoniem maakt, wordt het donatiebedrag niet verborgen. Omwille van de transparantie is het donatiebedrag altijd zichtbaar op de inzamelingsactie.

Opmerking: alleen organisatoren en donateurs kunnen een donateur anoniem maken nadat de donatie al is gedaan. Als je een begunstigde of teamlid bent, neem je contact op met je GoFundMe-organisator voor hulp bij het anoniem maken van een donateur. Ben je donateur? Lees dit artikel met de stappen om je donatie zelf anoniem te maken.