Een geldopnametype kiezen

Door het juiste opnametype te kiezen, zorg je dat je geld zonder gedoe aankomt. Nadat je op het dashboard van je inzamelingsactie op 'Geld opnemen' (of 'Bankoverschrijving' in de GoFundMe-app) hebt geklikt, kun je kiezen uit een aantal opties, afhankelijk van waar het geld naar wordt overgemaakt.

Wie neemt het geld op: ikzelf of iemand anders

• Ikzelf: als je hiervoor kiest, betekent dit dat je geld opneemt voor je persoonlijke bankrekening of de bankrekening van een organisatie waarvoor je geld beheert (je moet een financiële beheerder zijn voor de organisatie om de bankgegevens van de organisatie toe te voegen). Selecteer 'Ikzelf' niet als je de bankgegevens van iemand anders toevoegt.
  • Iemand anders: als je 'iemand anders' kiest, wordt het geld opgenomen op de persoonlijke bankrekening van iemand anders of naar de bankrekening van een organisatie die door iemand anders beheerd wordt. Met deze optie kun je die persoon toevoegen als begunstigde, zodat hij/zij als enige de controle heeft over geldopnamen en zijn/haar gegevens rechtstreeks kan invoeren.

Maak een verantwoordelijke keuze. Slechts een persoon kan geld van een inzamelingsactie tegelijk opnemen, en de toestemming van de huidige begunstigde en organisator zijn vereist om de begunstigde te wijzigen.

De persoon die geld opneemt moet voldoen aan de voorwaarden voor geldopname.

Wat voor geldopnametype is voor jou of je begunstigde geschikt?

• Persoonlijk: dit betekent dat een persoon het geld opneemt via zijn/haar eigen bankrekening.
  • Bedrijf of partner: dit betekent dat het geld naar de bankrekening van een organisatie gaat.

Klik hier voor meer informatie en een handige video over hoe organisaties geld kunnen opnemen