Problemen met bankoverschrijvingen oplossen

Foto Ruki

Hoi! Ik ben Ruki en ik wil je graag helpen om ervoor te zorgen dat je al je ingezamelde geld ontvangt.

We gaan kijken welk proces je kunt doorlopen om uit te zoeken waarom je je geld niet hebt ontvangen. Dit artikel is echter alleen van toepassing als je je bankgegevens al hebt ingevoerd. Als je extra ondersteuning nodig hebt, klik dan op 'Vraag om hulp' onder aan het artikel.

Controleer eerst of een overschrijving in gang is gezet. Dat kun je doen op de pagina 'Bankoverschrijvingen':

1. Selecteer 'Bankoverschrijvingen'
  2. Selecteer het tabblad 'Activiteit'
  3. Controleer de status bij 'Geïnitieerde datum' en selecteer hieronder de optie die van toepassing is

Er staan een datum en een bedrag

Je geld wordt momenteel verzonden. We kunnen je helpen het bedrag te vinden op basis van de datum waarop de betaling in gang is gezet.

Selecteer een van de onderstaande opties:

Geïnitieerde datum ligt in de toekomst

De datum die wordt weergegeven op het tabblad 'Activiteit', is de datum waarop we verwachten dat het geld op je bankrekening staat. Als deze datum nog niet is verstreken, is het geld nog onderweg. Het geld kan eerder op je rekening staan, dus zorg dat je je bankrekening controleert. Als je het geld op deze datum nog niet hebt ontvangen, ga je verder met de onderstaande opties.

Geïnitieerde datum ligt in het verleden

Bankgegevens controleren

We willen er zeker van zijn dat we de juiste bankgegevens gebruiken voor de overschrijving. Volg deze stappen om je gegevens te controleren:

1. Selecteer 'Bankoverschrijvingen'
  2. Selecteer het potloodpictogram naast 'Bankgegevens' en vervolgens 'Bankrekening bewerken'
  3. Selecteer de huidige ingevoerde bank en kies 'Details bekijken'

Je volledige bankrekeninggegevens worden op deze pagina weergegeven, dus controleer ze met behulp van je online bank, een cheque of een formulier voor automatische incasso. Je kunt ook contact opnemen met je bank om de juiste bankrekeninggegevens op te vragen.

Bankgegevens zijn onjuist

Als de ingevoerde gegevens onjuist zijn, selecteer je 'Bewerken' om de gegevens bij te werken. Je overschrijvingen worden vervolgens weer in gang gezet.

Bankgegevens zijn juist

Als je nog steeds geen geld hebt ontvangen nadat je hebt bevestigd dat je bankgegevens juist zijn, moet ons team je verder helpen. Hiervoor hebben we een kopie van je bankafschrift nodig met je naam, rekening- en banknummer, en ten minste één volledige week aan transacties vanaf de datum van de eerste overschrijving. Je kunt dat document via deze link naar ons verzenden .

Er staat niets of er staat 'Op dit moment konden er geen voltooide overschrijvingen worden gevonden'

Dit kan betekenen dat ons team aanvullende informatie nodig heeft voordat we het geld naar je bankrekening overmaken.

Selecteer de optie die van toepassing is.

Geen banner of een groene banner

Alles is in orde! Er is nog geen overschrijving in gang gezet, maar je geld wordt gewoon verwerkt. Je kunt het bedrag bekijken in het overzicht van je bankoverschrijvingen onder 'Donaties worden nog verwerkt'. Zodra de betaling volledig is verwerkt, wordt het bedrag weergegeven onder 'Volgende automatische overschrijving', wat betekent dat het geld onderweg is naar je bank.

Rode banner

• Deze banner geeft aan dat je account wordt gecontroleerd door ons team Vertrouwen & Veiligheid. Doorgaans vragen we om aanvullende informatie, bijvoorbeeld over je relatie tot de inzamelingsactie of de beoogde begunstigde, en hoe het geld wordt gebruikt. Zoek in je inbox een e-mail met de titel 'Belangrijk bericht van GoFundMe - Antwoord vereist'. Via die e-mail kun je rechtstreeks op ons team reageren. Als je de e-mail niet kunt vinden, kun je dit formulier indienen.