Je inzamelingsactie buiten sociale media delen

Niet iedereen wil sociale media gebruiken en sommige mensen geven er misschien de voorkeur aan om persoonlijker te zijn in hun manier van delen. Ongeacht hoe je besluit om te delen, is het belangrijk om in gedachten te houden dat één keer delen meestal niet genoeg is. Bedenk een plan voor wanneer en waar je wilt delen en bepaal hoe je jouw actie onder de aandacht blijft brengen.

E-mail en sms

Een van de beste en persoonlijkere manieren van delen is de link van je inzamelingsactie per e-mail of sms naar vrienden en familie te sturen. Je kunt dat gemakkelijk vanuit je GoFundMe-account doen door op de knop 'Delen' rechtsboven in je dashboard te klikken, waarna je deze en andere opties te zien krijgt.

Als je de link via e-mail of sms deelt, is het belangrijk om uit te leggen waarom je geld inzamelt en wat de inzamelingsactie voor je betekent. En natuurlijk moet je de link naar de inzamelingsactie zelf vermelden en om donaties vragen.

Flyers en QR-codes

Mond-tot-mondreclame is een geweldige manier om het momentum voor je inzamelingsactie te vergroten. Met een flyer gaat het nog sneller! Voor mensen buiten je netwerk werkt die als een fysieke herinnering aan je doel die ze bovendien kunnen doorgeven aan andere mensen die ze kennen.

Je kunt een flyer rechtstreeks vanuit je GoFundMe-account printen door in je dashboard op de optie 'Delen' (hieronder weergegeven) te klikken en 'poster printen' te selecteren.

Deze flyers bevatten niet alleen de titel en hoofdafbeelding van je inzamelingsactie, maar ook tabs met de link naar je inzamelingsactie om af te scheuren. Hang de flyers op in een buurthuis, op prikborden of op je werk om zo veel mogelijk steun voor je inzamelingsactie te krijgen.

Een QR-code is een andere handige manier om je inzamelingsactie te delen. Een QR-code is een soort streepjescode. Als mensen die scannen, worden ze automatisch naar de pagina van je inzamelingsactie geleid.

Volg deze stappen (in Google Chrome) om een QR-code voor je inzamelingsactie te maken:

1. Open de pagina van je inzamelingsactie in Google Chrome.
  2. Klik met de rechtermuisknop ergens op de pagina.
  3. Selecteer 'QR-code voor deze pagina maken'.
  4. Selecteer 'Downloaden'

Je kunt deze code op posters zetten, op kaarten printen of in een e-mailbericht plakken.

De eenvoudigste acties kunnen soms de grootste impact hebben. Bel je vrienden, neem contact op met familie of vertel je collega's over je inzamelingsactie.

Widget toevoegen

Als je een andere website of blog beheert, kun je aan de hand van deze stappen een widget toevoegen die linkt naar je inzamelingsactie:

1. Bezoek je inzamelingspagina (niet het dashboard, maar in plaats daarvan de openbare inzamelingspagina)
  2. Selecteer 'Delen'
  3. Selecteer 'HTML invoegen'. klik op een van de widgetgroottes voor je website
  4. Selecteer 'HTML-code kopiëren'
  5. Plak de code in de editor van je blog of website