Hoe houd je de vaart in je inzamelingsactie

Je hebt je inzamelingsactie aangemaakt en gedeeld met je netwerk, maar je vraagt je misschien af: wat nu? Geen zorgen, we hebben een paar tips om de impact van je inzamelingsactie te vergroten.

Delen op social media

Het belangrijkste is dat delen de beste manier is om je inzamelingsactie momentum te geven. Je maakt de grootste kans om een nieuw publiek te bereiken door je inzamelingsactie zelf op een consequente en strategische manier te delen. Hier zijn een paar ideeën om het momentum op social media vast te houden:

• Plaats wekelijkse updates op Facebook of Instagram over de status van je inzamelingsacties en hoe donaties tot nu toe hebben geholpen. Wees specifiek over hoeveel je nog moet inzamelen en hoe je dit geld gaat gebruiken. Mensen zullen eerder doneren als ze precies kunnen zien hoe hun bijdrage jou kan helpen!
  • Stuur een bericht naar andere groepen die een soortgelijk doel hebben als jouw inzamelingsactie. Ben je geld aan het inzamelen voor een dierenartsrekening? Vraag bij de pagina van je plaatselijke hondenpark of je je pagina mag delen. Er zijn talloze openbare Facebook- en Instagram-groepen, vol met mensen die graag een bijdrage zouden willen leveren.  Dit is vooral handig voor organisatoren die niet veel mensen kennen met wie ze hun inzamelingsactie kunnen delen.

Deel buiten social media

Als je je inzamelingsactie liever niet deelt op social media, dan is dat prima. Hier zijn enkele andere manieren waarop je je inzamelingsactie kunt delen:

• E-mail updates naar donateurs om ze op de hoogte te houden en om hen te vragen je inzamelingsactie namens jou te delen.
  • Bel of sms mensen die misschien wel willen doneren of je actie willen delen. Fans kunnen op de knop 'Delen' op je inzamelingsactie klikken om deze te delen op hun eigen account.
  • Druk flyers af met de link naar je inzamelingsactie. Deze kun je delen met collega's of ophangen aan een prikbord. Om een flyer af te drukken vanaf je GoFundMe-account, klik je op 'Delen' en kies je 'Poster printen'.

Daag je donateurs uit

Dit is een perfecte manier om je donateurs te betrekken, zelfs als ze zelf niet veel aan de inzamelingsactie kunnen doneren. Het idee is: doneer en vertel het door. Je vraagt donateurs 5 euro te doneren aan je inzamelingsactie en er daarnaast 5 mensen in hun eigen netwerk over te vertellen.

Hierdoor kan het bereik van je inzamelingsactie exponentieel groeien, met minimale inspanning van donateurs!