Je inzamelingsactie delen op sociale media

Je inzamelingsactie delen op sociale media is vaak dé sleutel tot succes op GoFundMe. Want hoe meer je deelt, hoe meer mensen je bereikt voor je inzamelingsactie. Maar als je niet precies weet hoe je dat moet aanpakken, hebben wij handige tips over het delen op sociale media.

Facebook, Instagram en Twitter zijn de meestgebruikte platforms om te delen en zijn dan ook een goede manier om je inzamelingsactie onder de aandacht te brengen. Elk platform heeft zijn eigen mogelijkheden, zoals een verhaal plaatsen of 'live gaan'. Kies de optie waar je je het prettigst bij voelt, als je er maar voor zorgt dat je vanuit je hart spreekt en uitlegt waarom je geld inzamelt.

Delen op sociale media

Schrijf voor alle bovenstaande opties een bericht met daarin zoiets als 'Doneer aan mijn inzamelingsactie en deel dit bericht met je vrienden en familie'.

Sjablonen

Als je op zoek bent naar een creatieve manier om je inzamelingsactie te delen op de bovenstaande platforms, kun je een leuke visual maken om te plaatsen met behulp van deze Canva-sjablonen:

Je socialemedia-accounts koppelen

Log in bij GoFundMe en volg deze stappen om je socialemedia-accounts te koppelen, zodat je nog gemakkelijker kunt delen.

1. Klik op je naam in de rechterbovenhoek
  2. Selecteer Accountinstellingen in het dropdownmenu
  3. Scrol naar het gedeelte 'Verbonden accounts'
  4. Kies de accounts die je wilt koppelen en klik op de knop 'Verbinden'

Vervolgens kun je rechtstreeks vanuit je GoFundMe-account delen door in je GoFundMe-dashboard op het pictogram Delen te klikken. Als het niet lukt om je account te koppelen, controleer dan of je browser geen pop-ups blokkeert en of je socialemedia-account niet al gekoppeld is aan een ander GoFundMe-account.