Beëindigen van inzamelingsactie

Als je klaar bent met geld inzamelen, heb je een aantal opties: je kunt de inzamelingsactie volledig verwijderen of inkomende donaties uitzetten. Hieronder leggen we elke optie uit.

Als je geld wilt terugstorten naar je donateurs, lees dan dit artikel over het doen van terugbetalingen.

Je inzamelingsactie verwijderen

Als je deze optie kiest, is het een goed idee om een laatste update te publiceren om je supporters te laten weten dat je de campagne definitief afsluit. Houd rekening met het volgende:

• De inzamelingsactie wordt nog steeds op je dashboard weergegeven als 'Verwijderd', maar is niet openbaar zichtbaar en je hebt helemaal geen toegang meer tot de inzamelingsactie.
  • Alleen een organisator kan een inzamelingsactie verwijderen via zijn of haar account. Als je de begunstigde of een teamlid bent, moet je contact opnemen met de organisator om de inzamelingsactie te verwijderen.
  • Als je je inzamelingsactie verwijdert, ontvangen je donateurs niet automatisch een terugbetaling. Mits je gegevens voor bankoverschrijvingen zijn geverifieerd, heeft het verwijderen van je inzamelingsactie geen effect op je uitgaande overschrijvingen.

Volg deze stappen om je inzamelingsactie te verwijderen in je GoFundMe-account:

1. Selecteer 'Bewerken en instellingen' naast de titel van je inzamelingsactie (op een mobiel apparaat selecteer je 'Bewerken' in het menu onderaan).
  2. Scrol omlaag en klik helemaal onder aan het scherm op 'Inzamelingsactie verwijderen'.
  3. Typ 'Verwijderen' in het formulier ter bevestiging en klik op 'Inzamelingsactie verwijderen'. Eenmaal voltooid, verschijnt er een groene banner bovenaan het scherm die aangeeft dat de inzamelingsactie is gedeactiveerd.

Donaties uitzetten, maar de inzamelingsactie actief houden

Met deze optie kun je inkomende donaties uitzetten, terwijl de inzamelingsactie openbaar zichtbaar blijft en je er toegang toe blijft houden.
We raden deze optie ten zeerste aan. Hiermee kun je namelijk nog steeds updates plaatsen, de inzamelingsactie in de toekomst als referentie gebruiken en anderen blijven inspireren. Als supporters kunnen terugkijken op een succesvolle inzamelingsactie, hebben ze een blijvende herinnering aan de bijzondere rol die ze gespeeld hebben om een positieve verandering mogelijk te maken.

Volg deze stappen om donaties uit te zetten vanuit je GoFundMe-account:

1. Selecteer 'Bewerken en instellingen' naast de titel van je inzamelingsactie (op een mobiel apparaat selecteer je 'Bewerken' in het menu onderaan)
  2. Verwijder het vinkje of schakel 'Donaties voor mijn inzamelingsactie toestaan' onderaan uit
  3. Selecteer Opslaan