Fraude melden - Wat doe je als je denkt dat een inzamelingsactie frauduleus is

De missie van GoFundMe is om mensen in staat te stellen anderen te helpen, terwijl we ernaar streven om ons platform veilig en legitiem te houden. In het zeldzame geval dat iemand een inzamelingsactie opzet met de bedoeling donateurs te misleiden, onderneemt ons team snel actie.

We vertrouwen onder andere op communityrapporten voor informatie en jouw hulp bij het veilig houden van ons platform wordt zeer op prijs gesteld. Wanneer een inzamelingsactie wordt gemeld, wordt de naam van de persoon die de fraude meldt niet door ons gedeeld met de organisator of begunstigde, tenzij dit wettelijk verplicht is of uit bezorgdheid voor de veiligheid van onze gebruikers of anderen.

Wat wordt er gecontroleerd op GoFundMe?

Alleen inzamelingsacties die onze gebruiksvoorwaarden schenden of waar sprake is van een bewezen misbruik van fondsen, worden verwijderd. Bij persoonlijke geschillen zoals bewaring of onenigheid die niet in strijd zijn met onze gebruiksvoorwaarden, wordt er geen actie ondernomen.

Een inzamelingsactie melden

Als je denkt dat een inzamelingsactie onze gebruiksvoorwaarden schendt of dat er fondsen worden misbruikt, zijn er een paar opties: