Inzamelingsacties met Stripe

Stripe is een betalingspartner die door GoFundMe wordt gebruikt voor bepaalde Europese landen. Deze accounts hebben een aantal belangrijke verschillen waar rekening mee moet worden gehouden bij het beheren van je geldopnames.

Je hebt een Stripe-account als je gevestigd bent in een van de volgende landen:

Oostenrijk, België, Denemarken, Finland, Luxemburg, Noorwegen, Portugal, Zweden en Zwitserland

Opmerking: Sommige inzamelingsacties die op of na 29 mei 2020 in Canada zijn gestart, zijn aan Stripe gekoppeld, maar deze accounts hebben een aantal verschillende functies. Voor meer informatie over Canadese Stripe-accounts kun je in plaats van hier verder te lezen deze artikelen bekijken:

Geld opnemen op Stripe

1.  Activeer je Stripe-account op een van de volgende manieren:

Opmerking: Zorg ervoor dat je je Stripe-account zo snel mogelijk activeert. Als je je account niet binnen 7 dagen na je eerste donatie activeert, stopt je inzamelingsactie met het accepteren van nieuwe donaties, en na  21 dagen worden alle donaties aan je inzamelingsactie terugbetaald.

2.  Voeg een bankrekening toe:

• Als de donaties voor jou zijn, kun je je eigen bankgegevens toevoegen
    • Als de donaties voor iemand anders bedoeld zijn, kun je hun bankgegevens toevoegen

Opmerking:  Zodra je een bankrekening aan Stripe toevoegt, zullen alle toekomstige inzamelingsacties die met hetzelfde GoFundMe-e-mailadres worden gecreëerd aan dezelfde rekening worden gekoppeld.

Zodra je bankgegevens zijn geverifieerd, wordt het geld om de 7 dagen automatisch gestort. Als je bijvoorbeeld op maandag een donatie ontvangt, wordt dit geld de volgende maandag op je bankrekening gestort.

Je bankrekening op Stripe wijzigen

Als je je Stripe-account eenmaal hebt geactiveerd en je bankgegevens hebt toegevoegd, dan kun je het volgende doen om je bankgegevens bij te werken:

1. Log in op je Stripe-account
  2. Selecteer in de menubalk aan de linkerkant "Saldo" en vervolgens "Instellingen"
  3. Selecteer "Bewerken"
  4. Voer de nieuwe bankgegevens in de velden in
  5. Kies "Bankrekening bijwerken" om op te slaan
  6. Om het venster te sluiten, klik je rechts onderin op "Klaar"

Ga voor meer informatie over Stripe en hoe het met GoFundMe werkt naar de Veelgestelde vragen over GoFundMe.