Beëindigen van inzamelingsactie

Je hebt een aantal opties wanneer je klaar bent met het inzamelen van donaties en je de inzamelingsactie wilt beëindigen: je kunt de inzamelingsactie ofwel compleet verwijderen, of inkomende donaties uitschakelen. In dit artikel leggen we beide opties uit.

Je inzamelingsactie verwijderen

Als je deze optie kiest, is het een goed idee om een laatste update te publiceren om je fans te laten weten dat je de campagne definitief afsluit. Houd het volgende in je achterhoofd:

• Zelfs wanneer je de inzamelingsactie verwijdert, zie je hem nog op je dashboard als 'inactief', hoewel hij niet langer publiek zichtbaar zal zijn. Maar je hebt helemaal geen toegang meer tot je inzamelingsactie nadat je deze hebt verwijderd.
  • Alleen een organisator kan een GoFundMe-actie verwijderen vanuit het account. Als je een begunstigde of teamlid bent voor een inzamelingsactie moet je contact opnemen met de organisator om de actie te verwijderen.
  • Als je je inzamelingsactie verwijdert, worden je donateurs niet automatisch terugbetaald. Zolang de informatie voor geldopnamen geverifieerd is, heeft het verwijderen van je inzamelingsactie ook geen invloed op je uitgaande geldopnamen.

Volg deze stappen om je inzamelingsactie te verwijderen in je GoFundMe-account:

1. Klik op de pagina 'Jouw inzamelingsacties' op 'Beheren' bij de inzamelingsactie die je wilt verwijderen.
  2. Kies de knop 'Bewerken en instellingen' naast de titel van je inzamelingsactie (klik op mobiele apparaten onderaan het scherm op 'Bewerken').
  3. Klik op 'Inzamelingsactie verwijderen helemaal onderaan je scherm.
  4. Typ 'Verwijderen' in het formulier ter bevestiging en klik op 'Inzamelingsactie verwijderen'. Eenmaal voltooid, verschijnt er een groene banner bovenaan het scherm die aangeeft dat de inzamelingsactie is gedeactiveerd.

Stappen om een inzamelingsactie te verwijderen zijn hierboven weergegeven.

Donaties uitzetten maar de actie actief houden

Met deze optie kun je inkomende donaties uitzetten, maar de inzamelingsactie zichtbaar houden op GoFundMe. We raden deze optie aan omdat je nog steeds updates kunt publiceren, en je kunt de actie later bekijken en anderen helpen inspiratie op te doen. Terug kunnen kijken op een succesvolle inzamelingsactie herinnert je fans aan de bijzondere rol die ze gespeeld hebben om een positieve verandering mogelijk te maken.

Volg deze stappen om donaties uit te zetten in je GoFundMe-account:

1. Klik op de pagina 'Jouw inzamelingsacties' op 'Beheren' bij de inzamelingsactie waarbij je donaties uit wilt zetten.
  2. Kies de knop 'Bewerken en instellingen' naast de titel van je inzamelingsactie (klik op mobiele apparaten onderaan het scherm op 'Bewerken').
  3. Haal het vinkje weg bij 'Donaties voor mijn inzamelingsactie toestaan' onderaan.
  4. Selecteer Opslaan