Donateurs terugbetalen

Heb je besloten dat je het ingezamelde geld niet meer nodig hebt en heb je het geld nog niet opgenomen? Dan kun je je donateurs terugbetalen. Houd er rekening mee dat deze actie niet ongedaan kan worden gemaakt, dus als je eenmaal besluit om donaties terug te betalen, je niet van gedachten kunt veranderen. Je donateurs krijgen hun geld binnen gemiddeld 3-7 werkdagen terug (weekends en feestdagen niet inbegrepen).

Zo betaal je donaties terug

Je kunt mogelijk alle donateurs van je inzamelingsactie terugbetalen zonder contact op te nemen met ons team als je een persoonlijke inzamelingsactie hebt in de VS of Canada, niet meer dan $ 1.000 hebt ingezameld (in de afgelopen 6 maanden), geen begunstigde hebt toegevoegd en geen geld hebt opgenomen. Om hiermee aan de slag te gaan, volg je deze stappen:

1. Klik op deze link om naar ons contactformulier te gaan
  2. Vul het contactformulier in met het volgende:
    • Beheer van een inzamelingsactie
    • Geld beheren
    • Terugbetalingen

3. Voer het e-mailadres in dat aan je GoFundMe-account is gekoppeld

4. Klik op de groene knop met 'Alle donaties terugbetalen'

Let op: als je niet aan de bovenstaande criteria voldoet om je inzamelingsactie zelf volledig terug te betalen, als je problemen hebt met de bovenstaande stappen of als je alleen bepaalde donateurs wilt terugbetalen, dan klik je hier om je terugbetalingsverzoek in te dienen.

Terugbetalingen via Stripe

Accounts in België, Denemarken, Finland, Luxemburg, Noorwegen, Portugal, Zweden en Zwitserland, en enkelen van onze Australische klanten, hebben Stripe-accounts. Deze klanten kunnen het geld terugbetalen zonder contact op te nemen met GoFundMe.

Als je vanuit je GoFundMe-account op 'Geld opnemen' klikt en een vermelding van je Stripe-e-mailadres ziet, kun je dat e-mailadres gebruiken om in te loggen bij Stripe en vervolgens deze stappen volgen om terugbetalingen uit te voeren:

1. Klik aan de linkerkant op Betalingen
  2. Klik op de drie puntjes naast de betaling die je wilt terugbetalen en klik op 'Terugbetalen'
  3. Je wordt dan gevraagd om een reden te selecteren voor de terugbetaling voordat je deze bevestigt. Na je bevestiging wordt je terugbetaling voltooid
  4. Vervolgens zie je 'Terugbetaald' naast de donatie op het dashboard van Stripe. De donaties worden binnen gemiddeld 5-10 werkdagen aan de donateurs teruggestort

Terugbetalingen voor een inzamelingsactie voor een goed doel

Donaties aan goede doelen worden doorgaans niet gerestitueerd. Dit komt omdat donaties doorgaans onherroepelijke en niet-toegewezen bijdragen zijn, en er belastingimplicaties kunnen zijn voor het goede doel en/of de donateur als gevolg van terugbetalingen. Donaties aan goede doelen zijn onderhevig aan de voorwaarden die je hier kunt vinden.