Donaties ontvangen buiten GoFundMe om

Als iemand je een donatie geeft buiten GoFundMe om, of als je je eigen bijdrage wilt overmaken, kun je deze toevoegen als een offline donatie. Offline donaties tellen mee voor je doel, maar er worden geen kosten in rekening gebracht, aangezien het geld niet wordt verwerkt via GoFundMe.

De stappen die in dit artikel staan beschreven hoeven alleen voor de organisator te worden gevolgd. Als je de begunstigde, een teamlid of donateur bent, neem dan contact op met de organisator om een offline donatie aan de inzamelingsactie toe te voegen.

Als je een offline donatie vanaf een desktopcomputer of mobiele browser wilt doen, doe je het volgende:

1. Log in bij je account
  2. Zodra je op het scherm Beheren van je inzamelingsactie bent, scrol je naar beneden
  3. Selecteer Donateurs
  4. Selecteer naast de zoekbalk de drie verticale zwarte puntjes
  5. Selecteer 'Offline donatie toevoegen' en voer de donatiegegevens in
  6. Selecteer 'Donatie toevoegen' om de informatie op te slaan en voeg het aan je inzamelingsactie toe

Om een offline donatie te doen via de GoFundMe-app:

1. Open de GoFundMe-app
  2. Klik onderaan op 'Mijn inzamelingsacties' en selecteer je inzamelingsactie.
  3. Ga naar de sectie Beheren voor je inzamelingsactie
  4. Scrol naar beneden en klik op Donaties
  5. Selecteer rechts onderin het plusteken (+)
  6. Voer de donatiegegevens in en klik op Opslaan

Als je de juiste stappen eenmaal hebt voltooid, verschijnen je donateursnaam, het donatiebedrag en reactie op je inzamelingsactie. Je kunt via de GoFundMe-app een bedankje naar je offline donateurs sturen. Meer informatie.

Let op: omdat offline donaties al in je bezit zijn, kun je deze niet opnemen via GoFundMe. Offline donatie is een functie die je in staat stelt om een nauwkeurig totaal op je pagina weer te geven, inclusief de donaties die je eventueel persoonlijk hebt ontvangen.