Fraude melden - Wat doe je als je denkt dat een inzamelingsactie frauduleus is

De missie van GoFundMe is om mensen de kracht te geven andere mensen te helpen, en we streven ernaar om ons platform veilig en legitiem te houden. In het zeldzame geval dat iemand een inzamelingsactie opzet met de bedoeling donateurs te misleiden, onderneemt ons team snel actie.

We vertrouwen onze gebruikers zaken te melden als ze vormen van misbruik signaleren. In de meeste gevallen wordt informatie die aan ons wordt gemeld niet door ons gedeeld met de organisator of begunstigde. Je hulp om ons platform veilig te houden wordt zeer gewaardeerd.

Als je geen donateur of begunstigde bent, maar je wel twijfels hebt over een inzamelingsactie, kun je hier een inzamelingsactie melden.

Als je (1) een donateur bent die zich misleid voelt door een inzamelingsactie of (2) een begunstigde bent aan wie een organisator een deel of alle donaties van een inzamelingsactie verschuldigd is, klik dan hier om een claim in te dienen onder de GoFundMe-garantie. Hiervoor gelden bepaalde voorwaarden.

Als je hulp nodig hebt bij je GoFundMe-account, ga dan naar ons Hulpcentrum .

GoFundMe werkt samen met wetshandhavers en voorziet hen van alle informatie die nodig is bij een onderzoek. Als je een lid van de wetshandhaving bent en contact wilt opnemen met ons team, bezoek dan onze contactpagina voor juridische zaken.