Belastingen voor organisatoren

Donaties aan inzamelingsacties van GoFundMe  worden meestal beschouwd als persoonlijke giften die voor het grootste deel niet als inkomen worden belast. Bovendien zijn deze giften voor donateurs niet fiscaal aftrekbaar.

Er kunnen echter specifieke gevallen zijn waarin deze wel als belastbaar inkomen worden beschouwd voor organisatoren (afhankelijk van de ontvangen bedragen en waarvoor deze worden gebruikt, etc.), dus we raden je aan dat je een boekhouding bijhoudt van de ontvangen donaties en een belastingadviseur raadpleegt. GoFundMe meldt je donaties niet als inkomsten aan het einde van het jaar en we verstrekken ook geen belastingdocumenten. Maar elke situatie is anders en belastingwetten veranderen regelmatig en daarom kunnen we geen belastingadvies geven.

Voor informatie over de fiscale aftrekbaarheid en Gift Aid van donateurs aan inzamelingsacties van erkende goede doelen, klik je hier