Hoe nodig ik iemand anders uit om het geld op te nemen?

Als je namens iemand anders geld inzamelt, wil je hem of haar natuurlijk toevoegen als de begunstigde van je inzamelingsactie. Voordat je een begunstigde toevoegt, moet je eerst onze lijst met zaken om rekening mee te houden doornemen.  Het toevoegen van een begunstigde moet gebeuren tijdens de initiële instellingen van geldopnames, dus als je de instellingen voor geldopnames voor je inzamelingsactie al hebt voltooid met je eigen gegevens, kun je geen begunstigde meer toevoegen. Neem in dit geval contact op met ons team om te kijken hoe we je het beste kunnen helpen.

Zodra je hebt bevestigd dat je begunstigde aan de vereisten voldoet en in staat is om het geld op te nemen, kun je deze stappen volgen om hem of haar een uitnodiging te sturen vanaf je eigen GoFundMe-account:

1. Klik op de knop 'Geld opnemen'
  2. Selecteer 'Geldopnames instellen'
  3. Kies 'Iemand anders' *
  4. Voer de naam het het e-mailadres van je begunstigde in
  5. Klik op 'Begunstigde uitnodigen'

Hoe een begunstigde-account werkt

Nadat je begunstigde de uitnodiging heeft geaccepteerd, wordt er een apart account voor begunstigden voor hem of haar aangemaakt dat gekoppeld is aan jouw inzamelingsactie. Ze kunnen op dat aparte account inloggen en hun geldopnames instellen, waarna het geld automatisch naar hun bankrekening wordt gestuurd. Dit betekent dat jij als organisator geen toegang meer hebt tot het instellen van de geldopnames, omdat alle bankgegevens worden toegevoegd via het nieuwe account van de begunstigde. De afbeelding hieronder laat zien hoe het account van de organisator eruitziet als er een uitnodiging naar een begunstigde is verstuurd.

Soms zien we dat geld naar de organisator wordt gestuurd nadat hij of zij een uitnodiging voor een begunstigde naar iemand anders heeft gestuurd, terwijl wij wachten tot de begunstigde accepteert.

Als een organisator een begunstigde toevoegt, maar zelf al opnames heeft ingesteld en geverifieerd is voor een eerdere inzamelingsactie, kan het geld naar de bankrekening van de organisator worden gestuurd totdat de begunstigde zijn eigen opnames heeft ingesteld en volledig is geverifieerd.

Als je denkt dat dit het geval is met jouw account, neem dan hier contact met ons op.

Houd er ook rekening mee dat wanneer je een begunstigde toevoegt, je deze de controle geeft over het geld van jouw GoFundMe-account. Als je begunstigde niet langer geld kan opnemen en je iemand anders als begunstigde wilt toevoegen, hebben wij toestemming nodig van de huidige begunstigde, wat mogelijk is door dit formulier in te vullen.

Als je problemen ondervindt met het verzenden van uitnodigingen naar een begunstigde, lees dan onze probleemoplossingstips in dit artikel. Als je een begunstigde bent die problemen ondervindt met het accepteren van de uitnodiging, vind je een aantal tips in dit artikel.

*Klanten  in bepaalde Europese landen zijn niet in staat om via hun account een uitnodiging naar een begunstigde te sturen met gebruik van de stappen die hierboven staan beschreven. Bekijk stap 2 in dit artikel voor meer informatie als je de optie 'iemand anders' niet ziet staan.