Je inzamelingsactie privé maken

We begrijpen dat je om privacyredenen voorzichtig wilt omgaan met je gegevens. Als je je inzamelingsactie privé maakt, wordt je actie verwijderd uit de openbare lijst van GoFundMe en kunnen mensen deze alleen nog bekijken als je de actielink met ze hebt gedeeld. Maar let op: als de link naar je inzamelingsactie op socialmedia-accounts zoals Facebook wordt geplaatst, dan is de inzamelingsactie toegankelijk voor iedereen die op de actielink klikt.

Zo kun je je inzamelingsactie privé maken:

1. Klik bovenaan de pagina op 'Je inzamelingsacties' en kies vervolgens de juiste inzamelingsactie
  2. Klik onder de titel van je inzamelingsactie op 'Inzamelingsactie bewerken' (op een mobiel apparaat klik je op 'Bewerken' in de menubalk onderin)
  3. Scrol naar beneden, naar de Instellingen van de inzamelingsactie
  4. Verwijder het vinkje naast 'Sta toe dat mijn inzamelingsactie wordt weergegeven in zoekresultaten'

Als je een anonieme inzamelingsactie wilt maken of je naam wilt verbergen dan raden we aan dat je een familielid of goede vriend(in) vraagt of deze de actie namens jou wil opzetten. Zij kunnen ook het geld opnemen en dat naar jou overmaken, buiten GoFundMe om.

Houd er rekening mee dat we transparantie tussen GoFundMe-organisatoren en hun fans zoveel mogelijk aanmoedigen. Donateurs doneren sneller aan een inzamelingsactie als ze precies weten wie de organisatie beheert en verantwoordelijk is voor het geld. Dit geeft ze ook een vast aanspreekpunt voor al hun vragen. Dus als je je er prettig bij voelt, raden we aan om de inzamelingsactie openbaar te houden.