Zelfbeschadiging en zelfdoding

Gedachten aan zelfbeschadiging of zelfdoding moeten serieus genomen worden. Hulp zoeken is moedig.

Als jij of iemand die je kent acuut fysiek gevaar loopt, neem dan onmiddellijk contact op met de plaatselijke hulpdiensten. Ook raden we aan om contact op te nemen met professionele hulpverleners in jouw omgeving. Hieronder vind je een lijst met hulplijnen.

Als jij of iemand die je kent op ons platform gedachten aan zelfbeschadiging of zelfdoding uit, neem dan hier contact op met ons team.

Stel jezelf de volgende vragen om te beoordelen of iemand op ons platform gedachten aan zelfbeschadiging uit:

• Vertoont de GoFundMe van deze persoon signalen van zelfbeschadiging of suïcidale gedachten?
  • Heeft deze persoon foto's van zelfbeschadiging op de inzamelingsactie gepubliceerd? Wordt er in de samenvatting van de inzamelingsactie over zelfbeschadiging gesproken?

Hulpmiddelen

Er zijn veel hulpmiddelen en hulpverleners die je direct kunnen helpen als jij of iemand die je kent op dit moment suïcidale gedachten uit.

In de Verenigde Staten

Als je met iemand wilt praten, kun je contact opnemen met een hulpverlener van de National Suicide Prevention Lifeline op 1-800-273-TALK (8255).

Als je liever wilt sms'en dan bellen, sms dan HOME naar 741741 om contact op te nemen met een hulpverlener van de Crisis Text Line. Hier kun je 24 uur per dag, 7 dagen per week terecht om met iemand te praten. Je kunt ook de website bezoeken via deze link

Als je liever met iemand wilt chatten, kan dat via de National Suicide Prevention Lifeline.

Buiten de Verenigde Staten: Volg deze link voor een lijst van zelfmoordpreventielijnen in andere landen.

In het Verenigd Koninkrijk: Sms HOME naar 85258 om te sms'en met een hulpverlener van de Crisis Text Line. Deze hulplijn is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar.

In Canada: Sms HOME naar 686868 om te sms'en met een hulpverlener van de Crisis Text Line. Deze hulplijn is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar.

Hoe GoFundMe omgaat met signalen van zelfbeschadiging en zelfdoding

GoFundMe zet zich in voor de veiligheid van onze gebruikers op ons platform en daarbuiten. Als GoFundMe een inzamelingsactie opmerkt met tekenen van zelfbeschadiging of zelfdoding, neemt ons Trust & Safety Team contact op met de klant om hem/haar professionele hulpmiddelen te bieden en aan te moedigen om hulp te zoeken.