Je doelbedrag kiezen

We weten dat het lastig kan zijn om het doelbedrag van je inzamelingsactie te bepalen, maar gelukkig kun je dit op elk gewenst moment aanpassen. Het behalen van het doelbedrag is geen vereiste en je kunt nog steeds al het ingezamelde geld opnemen.

Hieronder volgt een voorbeeld van een inzamelingsactie in de VS. De tarieven voor andere landen vind je hier.

Een belangrijk punt om rekening mee te houden, is dat er transactiekosten (2,9% + $ 0,30 per donatie) van toepassing zijn op de donaties. Deze kosten zijn inclusief creditcard- en debetkaartkosten en helpen ervoor te zorgen dat je geld veilig wordt verwerkt. In verband met deze kosten raden we aan om je inzamelingsdoel iets hoger te maken dan het bedrag dat je daadwerkelijk nodig hebt.

Voorbeeld:

Kelly heeft precies $ 500 nodig om de dierenartsrekening van haar hond te betalen. Als Kelly's inzamelingsactie 20 geverifieerde donaties van $ 25 ontvangt, kan Kelly $ 479,50 opnemen, oftewel $ 500 min de transactiekosten.

Als de inzamelingsactie echter één extra donatie van $ 25 ontvangt, kan Kelly $ 503 opnemen, oftewel $ 525 min de transactiekosten. Om de transactiekosten te dekken, zou Kelly het inzamelingsdoel in kunnen stellen op $ 525.

$ 500 ingezameld,

20 donaties

$ 525 ingezameld,

21 donaties

Totaal ingezameld bedrag x 2,9%

$ 14,50

$ 15,23

Totaal aantal donaties x $ 0,30

$ 6,00

$ 6,30

Totale transactiekosten

$ 20,50

$ 21,53

Totaal ontvangen bedrag

$ 479,50

$ 503,47

Houd er rekening mee dat dit slechts één hypothetisch voorbeeld is van een inzamelingsactie in de VS. De transactiekosten kunnen variëren afhankelijk van het aantal donateurs, het gemiddelde donatiebedrag en de geografische locatie van de inzamelingsactie.

Zo kun je je doelbedrag bewerken

Je kunt je doelbedrag op elk gewenst moment verhogen of verlagen. Hiervoor volg je deze stappen in je GoFundMe-account:

1. Klik bovenaan de pagina op 'Je inzamelingsacties'
  2. Vind de inzamelingsactie die je wilt bekijken en klik op 'Beheren'
  3. Kies de knop 'Bewerken en instellingen' onder de titel van je inzamelingsactie. (Op mobiele apparaten klik je onderaan het scherm op 'Bewerken')
  4. Verander je doelbedrag in het tabblad 'Overzicht' en klik onderaan op 'Opslaan'