Opzetten van een GoFundMe-actie

Dit artikel leidt je door elke stap van het proces, van het aanmaken van je GoFundMe-account tot het delen van je inzamelingsactie.

Alt tag here

Hoi! Ik ben Julia. Bedankt dat je GoFundMe wilt gebruiken om geld in te zamelen voor de gebeurtenissen en goede doelen die voor jou belangrijk zijn.

Dit artikel biedt een handig overzicht van wat je kunt verwachten wanneer je een GoFundMe start. We hebben hier ook een paar van onze handigste artikelen voor je verzameld:

Ga voor meer ondersteuning en rechtstreeks advies van andere GoFundMe-organisatoren naar onze GoFundMe-community.

Stap 1: Laten we beginnen bij het begin

• Waar woon je?
    • Voer als locatie het land in van de bankrekening waarop het geld binnenkomt. Op basis hiervan wordt ook de valuta bepaald.
  • Waarvoor zamel je geld in?
    • Je kiest een categorie om mensen te helpen je inzamelingsactie te vinden. Kies dus de categorie die het beste bij jouw situatie past.
  • Wat is je naam?
    • De naam die je invoert wordt openbaar weergegeven op de inzamelingspagina. Als je je volledige naam om veiligheidsredenen of om persoonlijke redenen niet wilt gebruiken, kun je hier een gekozen naam invoeren. Zorg ervoor dat je jouw officiële naam invoert bij het instellen van overschrijvingen.
  • Voor wie zamel je geld in?
    • Als je zelf overschrijvingen gaat beheren, of het nu gaat om een persoonlijk of bedrijfsaccount, selecteer je 'Ikzelf'. Als je een begunstigde moet toevoegen, selecteer je 'Iemand anders'. En als je geld inzamelt voor een goed doel en wilt dat het geld rechtstreeks naar dat goede doel wordt gestuurd, selecteer je 'Goed doel'.

Doel 2: Stel het doelbedrag in voor je inzamelingsactie

Met het doelbedrag bepaal je hoeveel geld je wilt inzamelen. Houd er bij het instellen van een doelbedrag rekening mee dat voor elke donatie transactiekosten in rekening worden gebracht. Je kunt als doel dus beter een iets hoger bedrag instellen dan je nodig hebt. In dit artikel vind je meer informatie over het instellen van je doel

Houd ten aanzien van het doelbedrag rekening met het volgende:

• Je kunt je doel op elk moment bewerken
  • Je hoeft je doel niet te bereiken om je geld te ontvangen
  • Je inzamelingsactie wordt niet automatisch beëindigd als je je doel bereikt

Stap 3: Maak je GoFundMe-account aan

Om je account aan te maken, voer je je e-mailadres en een wachtwoord in. Controleer de spelling van je e-mailadres of fouten en het is verstandig om je wachtwoord ergens veilig te bewaren.

Zorg ervoor dat je een e-mailadres gebruikt waar je toegang toe hebt, omdat ons team je belangrijke berichten zal sturen.

Stap 4:  Kies een hoofdafbeelding of video

Inzamelingsacties waarvoor een persoonlijke foto of video van de persoon, het dier of het goede doel in kwestie wordt gebruikt, zijn doorgaans succesvoller dan inzamelingsacties waarvoor niet zo'n foto of video wordt gebruikt. Houd in elk geval rekening met het volgende, of je nu een foto of video kiest:

Stap 5: Vertel je verhaal

Eerst moet je een titel voor de inzamelingsactie verzinnen. Dit is jouw kans om op te vallen. Maak een specifieke titel voor jouw doel en gebruik namen of een oproep tot actie.  Zo heeft Laat Kim weer lachen meer impact dan Geld nodig voor de tandarts. De titel kan niet meer dan 35 tekens bevatten, dus houd het kort.

Een goede samenvatting is duidelijk en beschrijvend. Vertel iets over jezelf en geef aan waarvoor je geld inzamelt en hoe het geld wordt besteed.  Als je geld voor iemand anders (de begunstigde) inzamelt, is het een goed idee om te vertellen hoe je hem of haar kent.

Lees hier meer over samenvattingen van inzamelingsacties.

Wanneer je klaar bent met het schrijven van je verhaal, klik je op Inzamelingsactie voltooien of Opslaan als je wijzigingen wilt aanbrengen voordat je begint.

Stap 6: Voltooi je inzamelingsactie

Zodra je op Inzamelingsactie voltooien klikt, is je campagne live en beschikbaar voor het ontvangen van donaties.

Lees verder voor belangrijke informatie over hoe je donaties kunt ontvangen.

Stap 7: Je inzamelingsactie is klaar. Laten we beginnen met het ontvangen van je eerste donaties

Hoewel er direct donaties kunnen worden ontvangen voor je inzamelingsactie, weten mensen pas dat je inzamelingsactie actief is als je deze begint te delen. Deel je inzamelingsactie met zoveel mogelijk community's. Hier volgen een aantal suggesties om je inzamelingsactie te delen, maar als je hier niet direct gebruik van wilt maken, kun je op Volgende klikken:

• Social media: je kunt deze pagina gebruiken om je GoFundMe te koppelen aan verschillende social media-platforms, waaronder Facebook, Messenger, Twitter en WhatsApp. Je kunt de link naar je inzamelingsactie naar deze pagina kopiëren, zodat je deze direct naar mensen kunt verzenden.
  • E-mail: je kunt je contacten importeren in GoFundMe en deze pagina gebruiken om e-mails te verzenden.
  • Persoonlijk: je kunt je aangepaste link gebruiken om je inzamelingsactie te delen via sms'jes, posters en afdrukken, als je met je community communiceert en als onderdeel van presentaties. Er zijn talloze manieren om je inzamelingsactie te promoten via je link.

Delen is essentieel om donaties te ontvangen op GoFundMe. Als je je inzamelingsactie niet deelt met je vrienden, familie en community, krijg je waarschijnlijk ook geen donaties. Gebruik je persoonlijke netwerk om dichter bij je doel te komen. Meer informatie over de verschillende opties voor delen vind je in het gedeelte Tips voor geslaagde inzamelingsacties in ons Hulpcentrum.

Stap 8: Nodig teamleden uit

Voeg teamleden aan je inzamelingsactie toe om meer geld in te zamelen. Met teaminzamelingsacties wordt drie keer zoveel geld ingezameld en teamleden:

• Kunnen je helpen met het promoten van de campagne
  • Kunnen updates publiceren en donateurs bedanken
  • Kunnen geen geld overschrijven of de samenvatting bewerken

Voer de e-mailadressen van je teamleden in en klik op Uitnodigingen versturen om ze te vragen lid te worden van je team. Meer informatie over teaminzamelingsacties vind je in dit Hulpcentrum-artikel.

Je geldinzamelingsactie is nu live en je bent klaar om geld in te zamelen. Nuttige adviezen en tips van andere GoFundMe-organisatoren vind je in onze community.