Hoe je geld overmaakt

Volg de onderstaande stappen om bankoverschrijvingen in te stellen.

1. Selecteer in je dashboard het tabblad 'Overschrijvingen' in het menu aan de linkerkant
  2. Select where funds will be transferred, to your bank account, a business bank account, or someone else's
  3. Als je e-mail nog niet is bevestigd, stuur dan de bevestigingsmail opnieuw
  4. For transferring to yourself, select "Get started" and you'll proceed to our payment partner's secure information portal to enter your personal and bank details

If you don't see a "Transfers" tab, it means you have a charity fundraiser. If so, you can learn more about receiving funds to a charity

Denk aan het volgende:

• Zorg ervoor dat je voldoet aan de vereisten om geld over te schrijven.
  • Stel je overschrijvingen in vóór de vermelde de datum in het gedeelte 'Overschrijvingen' van je GoFundMe-account.
  • Als je GoFundMe-account is gekoppeld aan onze betalingspartner Adyen, wordt een bankrekening die is ingevoerd en geverifieerd vervolgens ingesteld als standaardbankrekening voor alle inzamelingsacties die je maakt. Als je geld naar een andere rekening wilt laten overschrijven, moet je de bankrekening bewerken of een begunstigde toevoegen aan nieuwe inzamelingsacties.
  • Online betaalsystemen, zoals PayPal, Venmo en CashApp voldoen vaak niet aan de documentvereisten. Online banken, zoals Ally Bank, zijn de betere optie.
  • GoFundMe-teams of onze betalingspartners kunnen om documenten vragen, zelfs nadat het geld is ontvangen, dus zorg ervoor dat je je betalingen op je GoFundMe-account in de gaten blijft houden.
  • Zodra het proces is gestart, duurt het 2-5 werkdagen voordat overschrijvingen op de geregistreerde rekening zijn bijgeschreven.

Belangrijke stappen bij het instellen van overschrijvingen:

1. Bepaal wiens bank het geld zal ontvangen

Als het geld gaat naar:

2. Voeg persoonlijke gegevens en bankgegevens toe

Onze betalingspartner gebruikt de gegevens die je invoert om te verifiëren wie je bent. Je gegevens moeten precies overeenkomen met je door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs. Deze naam wordt niet openbaar weergegeven bij de inzamelingsactie.

• Voer je fysieke adres in (geen postbus)
  • Voer je volledige naam in; gebruik geen afgekorte versie of bijnaam
  • Controleer of je je geboortedatum correct hebt ingevoerd
Je kunt je bankrekening koppelen door in te loggen bij je online bankportaal of door de gegevens handmatig in te voeren. Als je ze handmatig invoert, vind je de benodigde gegevens meestal in je online bankportaal of op een cheque. Als je problemen ervaart bij het inloggen bij je online portaal, kun je je gegevens het beste handmatig invoeren.
  • Eventuele nullen aan het begin van je rekeningnummer moet je ook invoeren.
  • Gebruik het banknummer voor ACH, EFT of directe overschrijvingen. Gebruik geen banknummer voor overschrijvingen.
  • Bij Europese bankrekeningen moet je de IBAN met hoofdletters en zonder spaties invoeren.
  • De naam die je hebt ingevoerd bij je persoonlijke gegevens moet overeenkomen met de naam van de eigenaar van de bankrekening. Voer geen bankgegevens van iemand anders in.

3. GoFundMe verifieert je gegevens

We willen er zeker van zijn dat het geld veilig naar de juiste ontvanger wordt verzonden. Het verifiëren van je gegevens kan enkele werkdagen duren. Als er aanvullende informatie nodig is, nemen we contact met je op.

4. Deel ondersteunende documenten (indien nodig)

In sommige gevallen kunnen we vragen om een kopie van je bankafschrift of door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs, of om informatie over je relatie tot de inzamelingsactie. Zodra je documenten en gegevens zijn geverifieerd, wordt het geld automatisch overgeschreven.

Volg deze stappen om een document te uploaden:

1. Klik op je bankrekening onder 'Opgeslagen rekeningen'.
  2. Klik vervolgens op 'Doorgaan naar Adyen' of 'Doorgaan naar Stripe', afhankelijk van je betalingspartner.
  3. Klik in het rode gedeelte. Voor Adyen bevindt de knop om te uploaden zich in de hoek rechtsonder, naast de knop 'Bewerken'. Voor Stripe kies je de knop 'Bijwerken', vervolgens kun je een nieuwe foto van je document maken of een bestand uploaden vanaf je apparaat.

5. Ontvang geld op je bankrekening

Dit zijn een paar dingen die je moet weten over tijdlijnen voor overschrijvingen:

• Zodra je bankgegevens zijn geverifieerd, wordt het geld automatisch verzonden.
  • Afzonderlijke donaties worden binnen 1-14 werkdagen verwerkt, waarna ze worden toegevoegd aan een overschrijving.
  • Elke overschrijving bevat alle verwerkte (beschikbare) donaties.
  • Overschrijvingen worden dagelijks uitgevoerd, tenzij je dit wijzigt naar wekelijks of maandelijks.
  • Nadat je GoFundMe hebt verlaten, duurt het 2 tot 5 werkdagen voordat overschrijvingen op de bankrekening staan.