Documenten uploaden voor bankoverschrijvingen

Documenten zijn niet voor elke klant nodig, maar onze betalingsverwerker kan ze opvragen om ervoor te zorgen dat je je geld veilig ontvangt. Ook als je al geld ontvangen hebt, moet je mogelijk toch aanvullende documenten uploaden voordat we het resterende saldo aan je kunnen overmaken.

Let op: online betaalsystemen, zoals PayPal, Venmo en CashApp voldoen vaak niet aan de documentvereisten om geld over te maken. Als je de voorkeur geeft aan internetbankieren, zijn echte online banken, zoals Ally Bank, de betere optie.

Documenten uploaden

1. Start het proces door te klikken op de link in de e-mail met de titel 'Actie vereist - geldopname is mislukt' OF in het gedeelte 'overschrijvingen' van je GoFundMe-dashboard
  2. Klik op je bankrekening onder 'Opgeslagen rekeningen'
  3. Klik vervolgens op 'Doorgaan naar Adyen' of 'Doorgaan naar Stripe', afhankelijk van je betalingspartner
  4. Klik in het rode gedeelte. Voor Adyen bevindt de knop om te uploaden zich in de hoek rechtsonder, naast de knop 'Bewerken'. Voor Stripe kies je de knop 'Bijwerken', vervolgens kun je een nieuwe foto van je document maken of een bestand uploaden vanaf je apparaat.

Documenten moeten aan de volgende vereisten voldoen:

Persoonlijk, door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs

• Niet verlopen, geen tijdelijk identiteitsbewijs
  • Volledige officiële naam die overeenkomt met het bankafschrift en de naam die is ingevoerd voor het instellen van overschrijvingen
  • Duidelijk zichtbare kleurenfoto
  • Voor- en achterkant van je identiteitsbewijs (als afzonderlijke afbeeldingen) of volledige fotopagina van je paspoort
  • Laat alle informatie zien, zonder bewerkingen of onleesbaar gemaakte delen
  • De bestandsgrootte moet ten minste 100 KB (maar niet groter dan 10 MB) zijn
  • JPG-bestanden doen het doorgaans beter dan PDF-bestanden

Persoonlijk bankafschrift

• Volledige wettelijke naam die overeenkomt met ID
  • Banklogo
  • Rekening- of IBAN-nummer
  • Datum die aantoont dat het afschrift minder dan 30 dagen oud is
  • 'Sort code' (Verenigd Koninkrijk en Ierland)

Als je geen afschrift beschikbaar hebt, kun je het volgende gebruiken:

• Ongeldig gemaakte cheque (in kleur)
  • Door een bankmedewerker ondertekend en gestempeld formulier voor automatisch incasso
  • Door een bankmedewerker ondertekende bankaanvraag
  • Door een bankmedewerker ondertekende brief van de bank

Al deze documenten moeten ook voldoen aan de hierboven genoemde vereisten.

Opmerking: om de verificatie te vergemakkelijken, moeten al deze gegevens op één pagina staan. Als de gegevens op meerdere pagina's staan, moet het document mogelijk worden doorgestuurd voor een aanvullende handmatige controle.

Alle hierboven genoemde vereiste gegevens moeten op het document zijn afgedrukt en mogen niet met de hand zijn geschreven.

Bankrekening van de organisatie

Problemen met documentverificatie

Als je documenten niet zijn geverifieerd, heeft dit waarschijnlijk een van de onderstaande redenen. We hebben voor elke reden een oplossing voorgesteld, maar als je problemen blijft ondervinden, kun je contact opnemen met ons team door hier je documenten in te dienen.  Zorg er bij alle uploads voor dat de afbeelding van hoge kwaliteit is en dat alle gegevens duidelijk leesbaar zijn.

• De namen op je identiteitsbewijs en bankafschrift komen niet overeen met de naam die is ingevoerd tijdens het instellen van overschrijvingen
  • Het identiteitsbewijs of paspoort dat je uploadt, is verlopen
    • It will be best to add a trusted friend or family member as the beneficiary. Learn more here
  • Bankafschriften tonen het lidnummer van een kredietvereniging in plaats van een rekeningnummer
    • Vraag de bank om een afschrift waarop de laatste 4 cijfers van je rekeningnummer zichtbaar zijn of gebruik een ongeldige cheque
  • Bankafschrift is meer dan 30 dagen oud
    • Vraag de bank om een recent bankafschrift of gebruik een ongeldige cheque
  • Je naam, de laatste vier cijfers van je rekeningnummer of het logo van je bank staan niet op het bankdocument
    • Vraag de bank om een afschrift met de benodigde informatie of gebruik een ongeldige cheque